Успяваме да запазим града проходим при зимни условия, подчерта Йорданка Фандъкова

„Ще наложим санкции, там където сме видели, че не е отстранен снегът навреме, но всички екипи работят денонощно вече пети или шести ден”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова рано тази сутрин.

По темата

Няма да бъде платено за почистването на „Цариградско шосе” във вторник вечерта, плащаме само за реално свършена работа”, уточни тя.

„Уверявам всички, че на фирмите се плаща само за реално свършената работа. За снощните обработки няма да бъде заплатено, защото няма реален резултат. Нашите договори са направени така, че да плащаме само за резултат”, съобщи столичният кмет в студиото на "Здравей, България".

„Най-важното е, че успяваме да запазим града проходим при зимни условия”, подчерта тя.

„Не мога да бъда доволна, когато виждам сняг по улиците, но трябва да даваме оценка съобразно обстановката. Обстановката в София във вторник вечерта беше изключително сложна. Заваля сняг по време на трафика, трафикът беше изключително тежък”, коментира още Фандъкова.

Тя говори и за дървената ваканция в столицата. „В четвъртък категорично учениците ще бъдат на училище”, подчерта тя. „Проблем бяха ниските температури и огромните училищни сгради”, обясни Фандъкова.

„През зимната ваканция в почти всички училища в София отоплението беше намалено до минимум. С настъпването на много ниските температури имаше училища, които бяха готови да посрещнат ученици, но те бяха по-малко от останалите. Преценихме, че за да не се създаде общ хаос и да се погрижим за здравето на децата, няма да се учи във всички училища” , уточни тя. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

 ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК.