Таксиметров шофьор твърди, че дори е имало опит за изнасилване

Районът около жп гарата в Белград от няколко дни е окупиран от бежанци. Огромна маса от хора предпочита да мръзне на студа, вместо да отиде в бежански центрове, където ще има отопление. Каква е причината?

По темата

„Имаше проблем с бежанците. Преди месец имаше масов бой, който завърши със смъртта на гражданин на Пакистан. Имало е опит и за изнасилване на момиче. Те се намират до училището, където има много студентки. Момичетата се страхуват да минават оттук. Полицията ги наблюдава, но все пак става въпрос за поне 800 мъже на едно място. Те искат по-бързо да минат през границата, а някои от тях си имат свои канали да стигнат бързо до Западна Европа”, разказва Михаил Стоянович, таксиметров шофьор в Белград.

Млад мъж, дошъл в Белград от Афганистан, разказва, че в лагера е студено и че иска да отиде за Франция. Границите обеча засега са затворени.

„Автобусите вчера бяха пълни и затова не успях да отида в бежански лагер”, добавя мъжът от Афганистан.

„Предлагат им храна, вода, както и да се изкъпят. Тук до миналата седмица имаше хора с опасни зарази”, добавя Михаил Стоянович, таксиметров шофьор в Белград.

Автобусите, които извозват мигрантите към бежански центрове обаче, тръгнаха наполовина празни.

Повече по темата гледайте във видеото.