Пострадалият ще подаде жалба в полицията

Двамата мъже, бити от охранители край НДК, са криминално проявени. Това заявиха от столичното четвърто районно управление. По време на инцидента мъжете били в неадекватно състояние след употреба на наркотици. Единият от тях заяви пред NOVA, че ще подаде жалба срещу охранителите

Жената, публикувала клипа с насилие на охранители над мъж в център на София, вече е разпитана от полицията. На кадрите, появили се неделя, се вижда как охранител удря шамар на млад мъж. Това е 35-годишният Сергей Павлов, според когото той и приятелят му просто били заспали на масите в заведение за бързо хранене. 

По темата

Според свидели мъжете спели по масите в заведение за бързо хранене, персоналът не могъл да се справи с тях и натиснал бутона. Пристигнали охранителите, които изкарали мъжете от заведението и последвала словесна и юмручна свада. Според разказа на охранителите момчетата са проявили агресия спрямо тях. Отправяли са им обиди и заплахи и с това обясняват действията си.

„Нужен е адекватен закон за охранителната дейност, защото такъв няма. Много е сложно да се каже кога сме си превишили правата и кога не”, обясни в „Здравей, България” Ивайло Христов, ръководител на мобилните екипи на охранителната фирма „СОТ 161” за София.

Той отрече ръцете им да са били връзвани, както се вижда на видеото, както и да са били задържани. Целта е било единствено да бъдат изведени от заведението.

Директорът на 4-то РУП-София Тeменужка Капчина обясни, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесен побой. Иззети са записи от заведението за бързо хранене и са разпитани служителите.

Пред NOVA Сергей Павлов потвърди, че е лежал в следствения арест заради наркотици и кражби.