Президентът на САЩ добави, че досега не е направил нищо за това

Американският президент Доналд Тръмп би искал "да се разбере с Русия", въпреки че досега не е направил нищо за това, за разлика от своята съперница в изборите Хилъри Клинтън.

По темата

"Аз не съм правил нищо за Русия. Ако можем да се разберем, това е нещо положително. Имаме много талантлив човек - държавният секретар Рекс Тилърсън, който скоро ще се срещне с тях", каза Тръмп по време на пресконференция, пише БГНЕС.

Междувременно президентът на САЩ посочи, че Хилъри Клинтън е дала на Русия 20% от урана на страната. Той също така припомни желанието на бившия държавен секретар да извърши рестарт на отношенията с Русия.

"Помните онзи глупав пластмасов бутон, заради който всички ние изглеждахме като идиоти?". Тръмп имапе предвид гафът на Хилъри Клинтън от март 2009 г., когато подари на руския външен министър Сергей Лавров сувенир - пластмасов червен бутон с надпис на английски и руски - reset и “перегрузка”. Тогава Лавров й обясни, че вярната дума е “перезагрузка” (презареждане), а избраната от американците дума означава претоварване, при което техниката блокира. Тогава Лавров добави през смях: “Но ние няма да ви позволим да ни сторите това”.