Кои са предметите и ястията, които не трябва да пропускате?

Киломeтрична атракция от сергии привлича туристи от цял свят! Неделният пазар в Буенос Айрес предлага приключение, в което буквално може да се изгубиш.

В Буенос Айрес на всяка цена посетете неделния пазар. Тук има буквално всичко. Всеки турист трябва да се наслади на тази километрична атракция, пълна със сергии със стоки от цяла Южна Америка. Дрехи, бижута, странни предмети за бита и още и още. Може да се снимате с истински аржентински каубой от Ла Пампа!

По темата

Автентичен с всички атрибути, нужни за обуздаването на дивите коне, като тези топки например.

„Гаучосите, като са на коне, за да хващат дивите коне в Патагония, мятат ги в краката на коня! И конят се спъва и вече могат да го хванат”, обяснява Станимир Модев.

На пазара може да се насладиш и на кавалерите, които посвещават дамите си в приказното танго. Сред толкова пъстроцветност човек огладнява. Време е за вкусотии. Като вегетарианец избирам сладкото.

Ако сте в Аржентина то на всяка цена трябва да опитате от най-сладкото нещо на света - дулсе де лече. Или нещо като течен карамел и кондензирано мляко. Десерт, който аржентинците хапват от сутрин до вечер. За почитателите на Бифе - апетитното телешко има цял рай вкусотии.

Дебели парчета телешко и чоризо предизвикват тълпи от хора да се редят на опашка, за да опитат изкушенията.

„Да завършим нещата с един истински аржентински нож от ковано желязо. Нож, с който се реже така месото. Оттук нататък ние сме ги опитали тези неща, остава вече да се насладите, да дойдете уважаеми зрители с бира и вино", приветства ни Станимир Модев.

Повече по темата гледайте във видеото.