Италианецът беше приютил семейство сирийски бежанци в Белене

По темата

Протест в София заради католическия свещеник паоло кортезе. Италианецът беше приютил семейство сирийски бежанци в Белене. Заради острата реакция на част от местните жители и семейството, и отецът напуснаха града. Кортезе вече е в Италия след 7-годишен престой у нас. 

Неделя. Четири часът следобед – обичайното време за литургия. В храмът „Рождение на Дева Мария” в Белене отново има график за литургии. Води ги отец Салваторе – свещеникът на съседното село Ореш.

Католиците в Белене вярват, че отец Паоло ще се върне в Белене.

За завръщане на отец Паоло говори и кмета на Белене, който също бе на неделната литургия.

А в София - подкрепата за Отец Паоло беше под формата на протест пред президентството. Десетки се събраха, за да поискат от Румен Радев до утре вечер да излезе с обръщение към нацията, в което да защити отец Паоло и да осъди проявите на ксенофобия.

Сред протестиращите беше и бившият премиер - Ренета Инджова, потомка на арменски бежанци от Турция, потърсили спасение в България преди век.  

А ще се върне ли отец Паоло в Белене знае единствено и самият той. Сантиментът му към България личи и от профилната му снимка в социалната мрежа, на която е с развяно българско знаме.

Повече гледайте във видеото