Пътуването е безплатно и се организира от политически формации

Автобусите с избиратели от Турция потеглиха към България.

До този момент се използваха редовните линии. Проверка на NOVA обаче показа, че на хората, които имат желание да пътуват, се раздават безплатни билети в партийни представителства. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОБЯВАТА ЗА БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ ДО БЪЛГАРИЯ И НА ПЪРВИТЕ АВТОБУСИ, ПОТЕГЛИЛИ КЪМ НАШАТА СТРАНА

По темата

По-засиленият трафик на избиратели започна от понеделник вечерта. Два автобуса, единият от които двуетажен, тръгнаха от Гебзе. Организацията се прави от местното Дружество за култура и взаимопомощ, а билетите са безплатни.

Няколко автобуса са тръгнали и от Бурса в понеделник вечерта. Информация за пътуванията има на страниците на привържениците на две политически формации.

Организацията в Гебзе е започнала преди няколко седмици. Организаторите обаче не пожелаха да говорят пред екипа на NOVA.

Двуетажният автобус натовари пътници малко преди полунощ, а рано във вторник сутринта за България потеглиха още хора, имащи право на глас. Основно пенсионери.

До края на седмицата от Гебзе са организирани 15 автобуса към България. Информация за тях има на входа на Дружеството за култура и взаимопомощ на балканските турци.

Повече от 600 души се очаква да бъдат превозени от Гебзе до края на седмицата. По-засилен трафик към България се очаква в петък и събота, защото част от хората, които искат да упражнят правото си на глас в България, все още са на работа. 

Вижте как хората обясниха мотивите за своето едноседмично пътуване до България. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.