Тя беше категорична, че коалиция между БСП и ГЕРБ не може да има

„Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

По темата

Тя беше категорична, че коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна. Нинова коментира и дали левицата би се съгласила на партньорство с партия ВОЛЯ на Веселин Марешки. "Не съм се срещала с Веселин Марешки и не бихме ползвали подкрепата му", обясни тя. 

„Два пъти направихме грешки в коалиция с ДПС. Смятам, че трети път няма да има. Самата коалиция не беше грешка, грешка беше начинът, по който ние го направихме”, каза още тя. 

„Сигурна съм в победата, не си представям визуално, че седя в Министерския съвет, но имам три плана. Имам и три екипа, с които знаем по ден и час какво трябва да направим след 27 март. Победа е да сме първа политическа сила”, каза още Корнелия Нинова.

Тя обясни какви ще са първите неща, които ще направи, ако БСП състави правителство. „Влизайки в Министерския съвет, ще отменя постановлението за заселване на бежанци в български общини. Ако не е прекратена концесията за Летище София, ще я прекратя. Тази концесия предава стратегически обект на турска фирма. Веднага ще оттегля жалбата на Министерския съвет срещу увеличението на цената на винетките”, обеща Нинова.

„Ще призова президента Румен Радев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Ще внеса веднага Закона за общинските и държавните предприятия и ще изтегля от там политическите назначения. Политически лица в бордове на държавни предприятия е основание за политическа корупция”, каза още тя. 

Нинова коментира и продажбата на ЧЕЗ. „Чувам, че ЧЕЗ продава активите си в България и води преговори с частни компании. Екипът ми търси резерви в бюджета, за да включа държавата в тези разговори”, каза тя. 

Корнелия Нинова отговори и няколко лични блиц въпроса.

С колко лева на месец живеете?

На месец живея с между 2000 и 2500 лева. Нямам кредити.

Каква е колата, която използвате и имате ли охрана? 

Вози ме шофьор. Колата е „Шкода”. Не ползвам охрана и имам неприязън към това.

Кога излъгахте за последно?

Излъгах за последно преди седмица – майка ми. Бях болна. Тя усети по телефона, че нещо не е наред, попита ме, а аз й казах, че всичко е наред. 

Колко струват дрехите, с които сте облечена в момента?

250 лева.

Кога плакахте за последно?

Втората вечер на президентските избори. Помолих екипа ми да излезе от кабинета. Останахме само с Румен Радев. Казах му: "Ти успя. Не забравяй, моля те, първия ни разговор" и той ми каза "И ти успя". В личния живот много плаках и много страдах, когато баща ми почина. Това беше преди година и няколко месеца. Това е най-голямата ми загуба в личен план.

Най-доброто Ви качество?

Политиката не ме промени. Останах си земен и нормален човек. 

Най-лошото Ви качество?

Не мога да разсъждавам в нюанси. При мен „Да” е „Да”, а „Не” е „Не”. Опитните колеги ми казват: "Допускай и сиво в политиката, не всичко е бяло и черно".  

Страхувате ли се?

Само от змии се страхувам в живота. 

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.