Цял ден кмет, общинари и бизнесменът Радослав Йовков бяха в София, за да решат какво да правят

Скандалът „Копривщица” отново в ръцете на местните власти. Общинският съвет се събра, за да вземе ново решение за статута и строителството в града. С един въздържал се и 10 гласа решението е отменено

По темата

След като Румен Радев, Огнян Герджиков и Бойко Борисов настояха за отмяна на решението на Общинския съвет в Копривщица, местният парламент се събра отново.

По-рано областният управител на София-област обяви решението като „незаконосъобразно”. Цял ден кмет, общинари и бизнесменът Радослав Йовков бяха в София, за да решат какво да правят.

Припомняме, че решение 166 разпали страстите. Общинарите поискаха думите „Архитектурен исторически резерват” да отпаднат. Замяна на думи обаче в решение 166 не е написана. Написано е желанието на общинарите за строеж на мото и ATB писта, временни буферни паркинги, нови зони за жилищно и промишлено строителство. Всички те - високи до 15 метра. Поскаха и отпадане на така наречената охранителна зона, в която сега не може да се строи.

В обсъждането на новия Устройствен план бизнесменът Радослав Йовков казва, че вече има проект за производство на сухо мляко и че му трябва повече височина на сградите. Пита и дали ще трябва да „хвърчат”, след като за жилищно строителство са предвидени 60%, а за озеленяване – 40%. Трябвало им и място за площадки и барбекю.

Дали ще има етап, на който тази охранителна зона може да отпадне и строителството в нея да започне, е в ръцете на държавата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.