След като Димитър Митев взе печалбата от 12 милиона лева, той вече е със статут на местна знаменитост

Сливен може да е градът на стоте войводи, но съседният Ямбол тези дни си спечели нова слава - града на милионера рекорьор. След като Димитър Митев взе печалбата от 12 милиона лева, той вече е със статут на местна знаменитост. Всички говорят за новия богаташ.

"Няма да работи повече, защото с тези пари няма кой да вземе такава печалба и да продължи да работи" - така роднини планират бъдещето на новия ямболски милионер.

По темата

Той самият настоява, че няма да се отказва от работата си напълно. Но със сигурност е приел поне за малко да си почине - за първи път в последните няколко десетилетия чичо Митко е в отпуск. Прекарва я сред близки и роднини, в родното си село.

„Никога не съм бил самичък. И много приятели имам, сега още повече, които ме бяха забравили”, споделя милионерът Димитър Митев.

61-годишният късметлия вече има планове за разпределението на голямата печалба, която получава без условия. Вече го търсят за помощ. Той обаче мисли да послуша съвета на гимнастика Йордан Йовчев, чийто златен пръст му донесе безпрецедентната за нашата страна печалба.

„Ще помислим за Ямбол. Разбрах се с Данчо. Ще дойдат, ще се разберем за нещо. За други – не. Само някои домове – старчески, дом за сираци. Те на мен не ми трябват тези пари. Трябва да се дават на някого. Да са целесъобразни”, казва още Димитър Митев.

За себе си късметлията от Ямбол обмисля и екзотично пътешествие. А съветът му към кандидат-милионерите е прост – да не спират да играят. Като самия него.

Репортер: Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.