От днес влиза в сила нова наредба

По темата

Огромни опашки и напрежение по границите ни. Над 5 километра колона се образува на изход от България заради нови мерки за сигурност. Те включват проверка на всички пътуващи, независимо дали са европейски граждани, или не. Това дава зелена светлина за събиране на лични данни за тези хора и информация за движението им в отделни страни.

Граничните власти проверяват стриктно всички пътуващи и това изнерви хиляди шофьори и пътници.

За кратко, колоната от коли стана километрична.  Деца на прага на ваканцията, автобуси с пътуващи и  домашни любимци стояха часове на пътя. В задръстването попадна и група, пътуваща към състезание по спортни танци в Солун. В опит да мине по-напред, лека кола се удари в камион.

Минаването през пункта става бавно. Проверяват се стриктно всички налични документи, за създаването на база данни. Засиленият контрол по границите на ЕС ще продължи до второ нареждане.

СНИМКИ ОТ ОПАШКАТА ПРЕДИ "КУЛАТА" ВИЖТЕ ТУК

Решението за строгите мерки беше одобрено от Европейския съвет преди един месец. До въвеждането им се стигна след атаките във Франция и Германия, от които се видя, че терористите са се движели свободно на Шенгенска територия.

Европейските институции предупреждават, че гражданите трябва да са подготвени за по-дълги проверки и чакане по границите.

Вече са се образували опашки на границите при пунктовете „Кулата” и на „Калотина”.

Репортери: Екатерина Николова, Антоанета Николова

Очакваме вашите снимки и видеа в "Моята новина". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.