За протестите в понеделник 40 души ще бъдат обвинени в „актове на насилие”

19-годишен студент е загинал във вторник, след като бил прострелян по време на сблъсъци между полиция и демонстранти, съобщиха от прокуратурата. Това е втори смъртен случай за седмица при бурните протести срещу левия президент Николас Мадуро, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

Даниел Келис е прострелян във врата, докато полицаи разпръскват демонстранти, настояващи за отстраняване на Мадуро от власт заради ескалиращата икономическа и политическа криза в страната. Келис е загинал в ранните часове вчера в северния град Валенсия.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА

За протестите в понеделник 40 души ще бъдат обвинени в „актове на насилие”, съобщи прокуратурата. Мадуро се опитва да запази властта си, но Венецуела, която беше водещ износител на нефт, сега потъва в дълбока криза, има най-висока в света инфлация, а основни храни и стоки от първа необходимост изчезнаха от магазините, въпреки че страната притежава най-големите петролни залежи.

По темата

Във вторник привържениците на Мадуро също организираха митинг, за да отбележат годишнина, свързана с неговия предшественик и ментор Уго Чавес, и предупредиха, че „революцията отново е в опасност”.

Опозицията обвинява Мадуро, че налага диктатура и настоява властите да насрочат дата за отложените местни избори. Десните сили, които са мнозинство в парламента, искат и референдум за отстраняване на президента преди края на мандата му.

Във вторник телевизията прекъсна прякото излъчване на военен парад с участието на Мадуро, защото президентът беше уцелен от камъни и яйца.

Опозиционните лидери призоваха за масови протести на 19 април. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.