Президентът обещава да ходи в университетите и да работи с читалищата

Росен Плевнелиев, президент 2012-2017, обяви началото на дейността на своята фондация „Решения за бъдещето“. 

По темата

Организацията е била регистрирана преди около месец, а снощи Плевнелиев е подписал споразумение за сътрудничество между „Решения за бъдещето“ и фондацията на д-р Милен Врабевски „Българска памет“, съобщава в. "Сега".

Първата публична поява на Плевнелиев в новото качество е станала в рамките на 20-то издание на Пролетния семинар на фондация „Българска памет“ под надслов "България 2017 - 10 години част от Европейския съюз, период на предизвикателства, възможности и научени уроци". В него са участват над 200 младежи от историческата българска диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия и Македония. 

"България е един от нетните бенефициенти сред страните от ЕС. Общите вноски в бюджета на ЕС за предния програмен период (2007-2013) възлизат на над 2,6 млрд. евро, но пък общите разходи от бюджета на ЕС за страната за същия период са над 8,6 млрд. евро", е казал Плевнелиев, цитиран от прес офиса си.

Той обеща да ходи в университетите, да работи с читалищата, с неправителствени организации. Фондацията ще разчита и на дарения. 

Източник: В. "Сега"

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.