Пет души са пострадали, двама от които тежко

Тежка катастрофа на автобус с български ученици в Италия. При сблъсъка край Генуа с тир са ранени петима души.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Според първоначална информация един от пострадалите е в тежко състояние, настанен е в болница. Посланикът ни в Италия Марин Райков съобщи за NOVA, че това е шофьорът на автобуса.

Български автобус катастрофира в Унгария, има ранени (ВИДЕО)

Другите четирима ранени са пътници, но състоянието им е сравнително добро. Посолството ни в Рим е взело всички мерки за оказване на съдействие на нашите граждани. Близките им са информирани. 

Трима загинали и 56 ранени след катастрофа с автобус с ученици в Швеция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пожарникари и пътни полицаи със специална техника - хидравлична ножица, са успели да извадят водача на автобуса. Машината е смачкана до неузнаваемост при сблъсъка.

Автобус с деца катастрофира и изгоря в Италия, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Катастрофата е станала около 14.00 часа. Заради инцидента движението в района бе затруднено за няколко часа и се стигна до трикилометрова опашка от превозни средства. Очаква се друг транспорт, с който да бъдат извозени пътниците.

Заради друг пътен инцидент тази сутрин за пет часа бе затворена магистралата между Алтаре и Милезимо по посока Торино, където се преобърна хладилен камион.
Верижна катастрофа на магистрала А10 в участъка Савона и Споторно също затрудни движението. Никой не е пострадал сериозно в удара между пет коли.
Италианската пътна полиция очаква засилване на трафика на 17 април и най-вече на 18 април, когато хората се връщат у дома след Великденските празници.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.