Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред

Футболен мач с високо напрежение и голям заряд в София днес. "Левски" е символичен домакин на ЦСКА в третото голямо дерби през сезона. Вечните съперници изостават сериозно от шампиона „Лудогорец”, а интригата е за второто място. 

По темата

В първата си среща двата тима не се победиха, а във втория мач "Левски" победи с 2:1. ЦСКА изостава на три точки от „сините“ в класирането. Рефер на двубоя е Никола Попов, който ще ръководи най-важния мач в българския футбол за втори пореден път.

Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред в във връзка с футболното дерби.

Очаква се на мача да присъстват около 20 000 души. Привържениците на "Левски" ще се съберат пред своя клуб на бул. „Тодор Александров”, а на улица „Иван Асен” се срещат привържениците на „червените”. Агитките няма да се засекат преди срещата, а всеки посетител на стадиона ще бъде проверяван по два пъти на входа.

Планирано е засилено полицейско присъствие на спирките на градския транспорт през целия ден. Полицията ще ескортира феновете и след мача, за да се избегнат инциденти между агитките.  

От 16 часа днес до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх" , бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

Мачът ще бъде излъчен на живо в ефира на DIEMA SPORT.