Вижте кои институции вече имат нови ръководители

Първото заседание на новия Министерски съвет в сряда беше ударно.

Политически рокади бяха извършени в Агенция „Митници”, Националната агенция за приходите (НАП), БДЖ и областните управи.

Георги Костов, който беше главен секретар на МВР, става директор на Митниците.

Досегашният шеф Розалия Димитрова се завръща в администрацията на директорски пост по изрично нейно настояване.

Предложението беше да е заместник-директор на „Митниците“, но тя предпочете да се върне там, откъдето я номинирахме като директор на „Митниците”, обясни министърът на финансите Владислав Горанов.

В Агенцията за приходите Бойко Атанасов отстъпва стола си на Галя Димитрова. Тя ще има задачата да се справи с амбициозната приходна част на бюджета.

Досегашният директор на НАП става третият заместник-министър на финансите с ресор приходните агенции.

По темата

След като служебния кабинет уволни  Владимир Владимиров като директор на БДЖ, правителството на ГЕРБ го връща обратно на поста.

Целта е да продължи да изпълнява създадения от неговия екип план за оздравяване и развитие на БДЖ", обясниха от Министерството на транспорта.

Като управител на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД се завръща и Любомир Илиев, а за управител на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД е назначен Пламен Пешаров, който е дългогодишен специалист в извършването на транспортни услуги. 

В сряда Министерският съвет назначи и 22-ма областни управители, освобождавайки досегашните.

В Благоевград постът ще заеме Бисер Михайлов, във Варна – Стоян Пасев, във Враца – Малина Николова, в Кюстендил – Виктор Янев, в Ловеч – Георги Терзийски, в Смолян – Недялко Славов, в Хасково – Станислав Дечев, а в Ямбол – Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 г. до 2017 г.

Ирена Соколова за втори път става областен управител на Перник. 

Двама заместник областни управители – на Видин - Албена Георгиева и на Пазарджик - Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, е определен за областен управител на Силистра.

Любомира Попова застава начело на област Велико Търново. 

В Габрово областен управител става Невена Петкова. 

За областен управител в Кърджали е назначен Никола Чанев. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове – от данъчен инспектор до началник сектор. 

За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.

На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. През 2013 г. той е бил директор на ОД на МВР – Плевен.

Народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен ще оглави областната администрация в Разград.

В Сливен областен управител става Чавдар Божурски. Работил е продължително време в сектора сигурност, бил е директор в ОДМВР - Сливен. 

На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в Стара Загора. 

Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е народен представител в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.