Вижте какво направи 11-годишният Свере Магнус

11-годишният норвежки принц Свере Магнус привлече общественото внимание с неочаквани жестове, направени по време на тържествата по случай 80-годишнините на крал Харалд V и кралица Соня.

СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВАТА В НОРВЕГИЯ ВИЖТЕ ТУК

С няколко забавни движения малкият принц демонстрира как се нарушава протоколът, след като явно се отегчи от престоя си на кралския балкон. 

Изглежда принц Свере Магнус е наследил чувството за хумор на баща си принц Хаакон, който предната вечер напусна напусна гала вечеря, за да обръсне брадата си. Принцът обърка всички гости, като се завърна с напълно гладко лице.

Честванията на годишнините на краля на кралицата на Норвегия започнаха на 9 май. За тържествата в Осло пристигнаха кралски особи от Европа и президентите на Финландия и Исландия, съобщава БТА.

Сред гостуващите персони със синя кръв бяха кралят на Холандия Вилем-Александър, кралицата на Дания Маргрете Втора, кралят на Швеция Карл XVI Густав, кралят на Белгия Филип, представители на кралските семейства на Великобритания, Испания и Люксембург.

Крал Харалд V навърши 80 години на 21 февруари и отпразнува рождения си ден заедно със семейството си. Кралица Соня пък ще чества юбилея си на 4 юли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.