Последен учебен ден за стотици ученици от 2-ра Английска езикова гимназия

Последен учебен ден за стотици абитуриенти. Випуск 2017 на 2-ра Английска езикова гимназия в София превърнa сбогуването с училището си в панаир на добрината, в който суетата няма място.

По темата

В деня на изпращането си зрелостниците носят бели спортни тениски вместо изискани и скъпи тоалети. Чрез скромното си облекло те ще отправят апел към всички да помогнат на децата с хемофилия.

Няколко месеца течеше и кампания във Facebook за закупуване на бели тенски. Събраните пари ще отидат за летния рехабилитационен лагер на децата, които страдат от хемофилия.

Последен учебен ден и последен час на класа. Време за равносметка. Сантименталност има още сега. Ще им липсват хората и преживяното с тях. Освен емоциите има и друго нещо, което няма как да остане незабелязано. Всички са облечени в бяло. Избрали са спортна тениска пред скъп и изискан тоалет. А подкрепата е за децата, които страдат от хемофилия.

От покупката и продажбата на белите тениски, с които са облечени, за няколко месеца абутуриентите събират повече от 3000 лева.

„По този начин показваме, че сме добри хора, че не се вълнуваме от пошлостта и кича около нас, който наблюдаваме. По този начин помагаме на хора, които действително се нуждаят от нашата съпричастност”, казва Катрин Петрова, абитуриентка от II АЕГ "Томас Джеферсън" – София.

Събраните пари ще отидат за летен рехабилитационен лагер. А след многото дадени уроци, идва ред и на най-важния – да бъдат добри хора.

„Като преподавател се наслушах за истории за насилие, за млади хора, които са агресивни - всяка такава проява е плюс за моята работа”, казва Снежана Сергева, класен ръководител, II АЕГ „Томас Джеферсън” – София.

И надежда, че след опустяването на класната стая и сбогуването с училище, ще дойдат други, които да последват техния пример.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.