Заплашвала подкрепяни от тях бунтовници

Самолети от американските въоръжени сили нанесоха въздушен удар по проправителствена милиция в Сирия, тъй като тя заплашвала подкрепяни от Вашингтон бунтовници, предадоха Ройтерс и Франс прес. 

По темата

Американски официален източник, пожелал анонимност, заяви, че ударът бил нанесен близо до град Ат Танф, Южна Сирия. Той бил предшестван от предупредителни изстрели, които американски военен самолет произвел, за да разубеди бойците на проправителствената сирийска милиция. В последвалата атака били унищожени един танк и един булдозер, пише БТА.

Представител на САЩ в областта на отбраната каза пред Франс прес, че колоната на силите на режима в Дамаск не отговорил на предупрежденията и се продължил да се приближава към лагера на подкрепяните от Вашингтон бунтовници близо до сирийско-йорданската граница.

Боец от бунтовническата група разказа, че тя влязла в сражение с противника - сирийска и иранска милиция, който напредвал към база, използвана от САЩ и подкрепяните от тях сили, и достигнал на около 27 км от нея.

От Пентагона не последва коментар по случая. Ударът днес е първият по проправителствени сили след атаката през април с американски крилати ракети срещу сирийска ВВС база, която бе в отговор на химическа атака срещу цивилни, за която Вашингтон обвини Дамаск.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.