Той хладнокръвно е изчислил как да я постигне, целейки се в деца

Самоличността на атентатора-самоубиец е изяснена. Той е действал сам. Службите за сигурност още търсят данни дали и кой му е помогнал при подготовката. 

По темата

Британският премиер Тереза Мей заяви, че целта на терориста била максимален брой жертви и хладнокръвно е изчислил как да я постигне, целейки се в деца.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Лондон осъмна с повишени мерки за сигурност по всички летища, гари и търговски центрове. Политиците спряха предизборната кампания за предсрочния вот, който трябва да се проведе само след две седмици.

МАНЧЕСТЪР В СКРЪБ СЛЕД ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА - СНИМКИ

Тереза Мей спря предизборната си обиколка и свика извънредната комисия „Кобра”, която започна разследването на случая. Властите много бързо арестуваха 23-годишен млад мъж, следен отдавна от службите за сигурност. Въпреки това Мей беше предпазлива с информацията.

„Полицията и службите за сигурност смятат, че атаката е извършена от един човек, но трябва да се установи дали е действал сам, или е част от по-голяма група. Ще е нужно време, за да се установят тези факти. Полицията и службите за сигурност са наясно със самоличността на извършителя, но на този етап не можем да обявим името му”, каза Мей.  

Претърсванията на различни адреси в Манчестър продължават, като на едно от местата полицаите са извършили контролиран взрив на подозрителен предмет.

Посолството на България в Лондон също е в непрекъснат контакт с българската общност в Манчестър, като до момента няма данни за пострадали българи при атентата.

Заради извънредната ситуация в сила остават и засилените мерки за сигурност по местата, където се струпват много хора. Въпреки шока от най-сериозния атентат от последното десетилетие на Острова, британците твърдо заявиха, че не се страхуват и ще бъдат заедно срещу тероризма.

Кореспондент: Николай Барулов 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.