Британските власти съобщиха, че са идентифицирали нападателя

По темата

Британската полиция съобщи в Twitter, че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка с терористичното нападение на концерт на Ариана Гранде, предаде Ройтерс. 

Извършителят е бил известен на британските власти преди атаката, съобщава CBS News, позовавайки се на свои източници. Според тяхната информация името на терориста е Салман Абеди.

Органите на реда са арестували и мъж в търговския център "Арндейл", но задържането му вероятно не е свързано с извършеното снощи кърваво нападение.  

Вчерашният атентатор е загинал при задействането на взривното устройство, съобщи по-рано полицията. Той е отнел живота на най-малко 22 души, включително деца.

"Атентаторът е целял да предизвика максимум жертви, взривявайки експлозива пред един от изходите. Той хладнокръвно е изчислил как да реализира замисъла, целейки се в деца", заяви Тереза Мей. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

В същото време тя изрази признателността си към органите на реда: „Полицията и спешните служби, както винаги, действаха с огромен кураж в името на страната. Аз искам да им благодаря – те реагираха в съответствие с предписанията в такива ситуации”. 

Припомняме, че при атентата на концерт на Ариана Гранде  в понеделник срещу вторник бяха убити 22 души, а още 59 бяха ранени. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.