От митниците се ангажираха да има повече кантари за товарите

По-малко опашки по границата. Това обещаха граничните власти, след днешния протест на превозвачи на граничен пункт „Кулата”.

От митниците се ангажираха да има повече кантари за товарите, а митничарите да работят по-ефективно. Ангажиментите бяха поети под натиска на 50-ина превозвачи, които протестираха срещу мудното обработване на документи.

По темата

В края на протеста стана ясно, че протестиращите превозвачи и властта са се договорили. Началникът на Гранична полиция – Смолян обеща, че в дните от 10-и до 12-и юни ще бъде осигурено второ трасе на вход „Товарни автомобили”. Втората мярка е екипът за физически контрол да бъде изтеглен с около 20 метра от пункта, за да не стават задръствания точно на него. Третата мярка е и трите кантара да работят в денонощен режим. 

„Мудно работят нашите гранични власти. Трябва по-бързо да се обработват документите, по-бързо да се преминава, да се пускат допълнителни трасета”, заяви протестиращият Андон Стоянов пред NOVA.

„Между 6 и 13 часа се чака на камион на КПП „Кулата”. На останалите КПП-та е съкратено времето – 4 часа на Румъния”, поясни Александър Стамболийски от Съюза на транспортните работници. 

„Идеално работят. Идва, чака да му мине смяната и да си ходи вкъщи и не го интересува колко камиони са минали днеска и колко трябва да минат”, на мнение е Кирил Цветков, превозвач.

„Лично ви гарантирам, че кантар вие няма да видите оттук натам затворен, преграден, неработещ и т.н. Това ви го гарантирам лично”, заяви началникът на Митница „Югозападна” Георги Александров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.