Недоволството им е предизвикано от дългото чакане по границите

По темата

Превозвачи протестираха срещу дългото чакане по границите. Протестът им започна точно в 10:00 часа тази сутрин на граничен пункт "Кулата".

Протестът беше мирен. Пунктът не беше блокиран. Около 50 души от бранша се събраха на "Кулата" и се срещнаха с представители на местната власт и на Главната дирекция "Гранична полиция". 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Превозвачите настояват да преминават по-бързо през границите.

„Мудно работят нашите гранични власти. Трябва по-бързо да се обработват документите, по-бързо да се преминава, да се пускат допълнителни трасета”, заяви протестиращият Андон Стоянов пред NOVA.

„Между 6 и 13 часа се чака на камион на КПП „Кулата”. На останалите КПП-та е съкратено времето – 4 часа на Румъния”, поясни Александър Стамболийски от Съюза на транспортните работници. 

В края на протеста стана ясно, че протестиращите превозвачи и властта са се договорили. Началникът на Гранична полиция – Смолян обеща, че в дните от 10-и до 12-и юни ще бъде осигурено второ трасе на вход „Товарни автомобили”. Втората мярка е екипът за физически контрол да бъде изтеглен с около 20 метра от пункта, за да не стават задръствания точно на него. Третата мярка е и трите кантара да работят в денонощен режим. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.