От левицата обвиниха Димитър Главчев в груби нарушения на правилника

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Причините - нарушавал грубо правилника на парламента и бил "проводник на езика на омразата".

По темата

Това заяви председателят на левицата Корнелия Нинова.

"Парламентът не работи вече цяла седмица. Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска програма. Проектите, които БСП внася, не се гледат в комисии и зала. По това време ГЕРБ чете декларации с омраза и лицемерно подават ръка, но провокират скандали, за да прикрият факта, че правителството не решава проблемите на държавата", коментира Нинова.

"Всички тези несгоди биха си ги спестили, ако Нинова беше приела председателския пост. Тази хипотеза смятаме, че е пропусната засега. Не знам какви са основанията", коментира от своя страна Димитър Главчев.

Скандалът започна, след като от ГЕРБ изчетоха декларация в отговор на изявление на БСП от миналата седмица. В него социалистите изчетоха откъси от книга на Антон Тодоров - депутат от ГЕРБ, в която управляващата партия е наречена "шайка", а лидерът й - "главатар на престъпна групировка".

Още за скандалите в пленарна зала гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.