Тя получи наградата на пациентите за най-добър педиатър

Д-р Радка Масларска – неонатолог, с повече от 20 години стаж и стотици спасени животи. Тя получи наградата на пациентите за най-добър педиатър, а наградата й беше връчена от Богдан Габровски. Преди 14 години, при първата им среща, момчето е между живота и смъртта.

Преди 14 години се случва най-хубавото, лекарите връщат усмивките на лицата на родителите на Богдан.

Живот, тежащ по малко от килограм, в който дори лекарите не вярват. Надежда им дава анестезиологът д-р Чучков от болницата във Велинград.

Приемат ги в Университетската детска болница в София, екипът от лекари – доцент Христова, доктор Ралица Георгиева.

Един спасен живот, преди повече от 14 години, спасен от лекарката, чието сърце помага на малките сърца да забият отново.

Радка Масларска е началник на неонатологично отделение, тя и екипът и се грижат за грамовете живот.

В тази борба големината няма значение, защото колкото и да е малък героят, зад себе си има жена, притежаваща най-силното оръжие - смелостта да дава надежда в най-критичните моменти.

В неонатологичното отделение на болница „Токуда” екипът работи денонощно, защото тук животът не е мерна единица, животът е мотивът, който кара медиците да продължават да се борят.

Вечно задължени ще са и стотиците малки сърца, започнали да бият отново в ръцете на един смъртен, имащ силата да връща към живота - Радка Масларска.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.