Страната беше домакин на първенството през 2014 година

Бразилската полиция арестува бивш министър във връзка с разследване за строителството на стадион в Североизточна Бразилия за домакинството на Световното първенство по футбол през 2014 година, съобщава БТА. 

По темата

Полицията заяви, че в рамките на разследването има издадени пет заповеди за арест, 22 за обиск, както и заповеди за довеждане за разпит на шест души, без обаче да посочва самоличността на лицата.

Според полицейски източник Енрике Едуардо Алвес, бившият министър на туризма, е сред хората, за които има издадена заповед за арест. По думите му в обхвата на разследването попада и Едуардо Куня, бившият председател на долната камара на парламента, който в момента излежава присъда.

През юни 2016 г. Алвес подаде оставка като министър на туризма в правителството на президента Мишел Темер след обвинения, че е вземал подкупи.

Алвес е виден член на парламента и беше председател на долната камара между 2013 и 2015 г.
Стадионът "Арена дас Дунас" в град Натал е седмият от общо 11 стадиона, използвани за домакинството на Световното първенство, който става предмет на сериозно внимание на фона на най-голямото разследване за корупция в историята на Бразилия, обхващащо все повече видни политически фигури и директори на компании.

Според полицията договорите за изграждането на стадиона били изкуствено завишени със 77 милиона реала (23,4 млн. долара), за да се финансират с тях подкупи за депутати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.