Той пътувал към Вашингтон за погребението на Бжежински

Бившият американски президент Джими Картър предизвика въодушевление на борда на самолет от Атланта до Вашингтон. Видеокадри показват усмихнатия Картър, който върви между редиците и се здрависва с всеки един от пътниците поотделно. 

"Неговият ентусиазъм беше толкова искрен, че накара всички ни да се почувстваме по-добре", разказва Джеймс Паркър Шефилд, който е бил на полета и е заснел видеото. 

По темата

92-годишният Картър е пътувал към Вашингтон за погребението на бившия си съветник по националната сигурност Збигнев Бжежински, уточнява Асошиейтед Прес. 

28 исторически снимки, които трябва да видите (ГАЛЕРИЯ)

Джеймс Ърл Картър–младши е начело на САЩ от 1977 до 1981 година. Той е носител на Нобелова награда за мир. Президентството му е белязано от застой след Виетнамската война и икономически трудности. Сред най-големите му постижения са законите за защита на околната среда, назначаването на рекорден брой жени и представители на малцинствата на висши позиции. Кризата с американските заложници в Иран е една от причините за неговата загуба на изборите през 1980 г. 
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.