Групировката искала да щурмува квартали на сирийския град Дейр аз Зор, твърди Москва

Руски въздушни удари в началото на юни са онели живота на двама полеви командири от ИДИЛ и на 180 джихадисти. Това съобщи руското министерство на отбраната, като уточни, че терористичната групировка се готвела да щурмува контролирани от правителствените сили квартали на сирийския град Дейр аз Зор.  

По темата

В съобщението на министерството се пояснява, че в началото на юни руските военни с помощта на дронове засекли подготовка на отряди на ИДИЛ, готвещи се да пробият отбранителните линии на блокирания в града гарнизон на правителствените войски, уточнява ТАСС.

"В резултат на изпреварващи въздушни удари на 6 и 8 юни, нанесени от силите на Русия по обекти на бойците от ИДИЛ бяха ликвидирани полевите командири Абу Омар ал Белжики и Абу Хасан ал Масри. Освен това бяха унищожени около 180 бойци, 16 единици автомобилна и бронетанкова техника, едно артилерийско оръдие, четири пункта за управление, склад с оръжие и боеприпаси", се посочва в съобщението.

Обсадата на Дейр аз Зор продължава от 2014 година. Източната част на града е превзета от джихадистите, а западните и южните райони, както и военното летище, са контролирани от правителствените войски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.