Една от причините - пияни пътници

Oт началото на годината три самолета са кацнали извънредно у нас, заради пияни пътници. Два от полетите - на Летище София и един - във Варна. И в трите случая службите са преценили, че пътниците застрашават полета и останалите пасажери.

По темата

Според данни на международната компания по въздушен транспорт обаче, едва 1/5 от случаите, в които е имало проблем на борда, е било за хора, които са били пияни или надрусани. 11% от проблемните пътници са налитали на бой.

Екипажите на самолетите са обучени като психолози - с думи да укротят не-терористите. „Първо се прави устна забележка, след това писмена забележка, ако и тогава няма никакъв резултат, се говори с командира на самолета, който, по правила, би трябвало да кацне, там го чака гранична полиция и той бива задържан”, разказа Александър Евстатиев, директор на дирекция "Сигурност" в „Bulgaria Air” .

По данни на „Граничната полиция”, от началото на годината шестима души са били свалени от самолети на Летище София още преди да излетят – отново заради алкохол.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.