НСО проверява всички служители, свързани със специализирания транспорт

Председателят на ВКС Лозан Панов заяви, че не се чувства обиден от думите на премиера за развитите болтове на колата му. Висшият съдия беше категоричен, че инцидентът в никакъв случай не измества темата за съдебна реформа.

По темата

"Няколко пъти вече казах, когато нещо се е случило, е неормално да информирам компетентните органи за това, в случая НСО. Оттук нататък темата за реформата не мисля, че се измества - напротив. Аз не се обиждам", категоричен бе той. 

Припомняме, че в четвъртък сутринта премиерът Бойко Борисов гостува в "Здравей, България", където коментира оплакването на Панов, че някой умишлено е повредил автомобила му. Премиерът заяви, че болтовете на колите могат да се развият сами и че на него самия това му се е случвало. 

Междувременно заради случая "Лозан Панов" в НСО е започнала проверка на всички служители, свързани с осигуряване на специализиран транспорт. Това се казва в официална позиция на директора на службата генерал-лейтенант Ангел Антонов.

Според НСО публичните внушения за желание на службата да остане „встрани от случая“ и за „хвърляне на камъните в чужда градина“, са груби и недопустими спекулации. Антонов е категоричен, че разпоредил проверка на случая, а данните от нея показват, че инцидентът се дължи на техническа неизправност. Затова и не са уведомени компетентните органи. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.