Премиерът се надява административната реформа да се осъществи до септември

По темата

Бойко Борисов се закани да уволнява министрите, които не се справят успешно в борбата срещу опашките пред гишетата и тромавата администрация. Това заяви премиерът  в студиото на "Здравей, България". 

"Който от министрите забележа, че не е прегърнал идеята (за премахване на тромавата бюрокрация - бел.ред.), си отива", категоричен бе държавният лидер.

Той изрази надежда, че административната реформа може да се случи до септемвриИ потвърди, че служителите, които отговарят за нея, няма да излизат в отпуск. 

Според Бирсов не може примерно в столичния КАТ да няма пос терминали по гишетата, а да се редят хората по опашки и в банките. До скоро нямало и тоалетни. Премиерът иска реформата да защити интереса на гражданите, защото сега имало възможности за измами: "Продавам автомобила си на вас, давате парите и отивате в КАТ, а колата се оказва запорирана. И проблем огромен".

Относно поканата на президента Румен Радев към руския му колега Владимир Путин за тържествата на 3 март, Борисов коментира: "Радев може да кани когото си поиска на ниво президент-президент. Ако покани премиер, трябва да ме информира. Обратното - когато аз приемам президенти, му се обаждам и казвам, че ще бъда там". 

Премиерът коментира и критиките за надеждността на оградата по българо-турската граница: "Целта на нашето съоръжение е да подпомогне полицаите, жандармерията и армията в случай на голям бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в датчици и ще стане по-надеждна".

 

По темата за турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, Борисов каза, че единствената им линия на отношения с него е защитата на границите от мигрантския поток: "Караме се, разправяме се, но тази линия я държим права". 

"В сравнение с Турция, България се управлява в спартански условия", допълни той.

Относно оплакването на председателя на ВКС Лозан Панов, че някой умишлено е повредил автомобила му, Борисов заяви, че болтовете на колите могат да се развият сами и че на него самия това му се е случвало. 

Самият Панов отговори на коментара на премиера. Вижте как във видеото най-долу.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.