Двамата президенти разговаряха по телефона

Президентът Румен Радев и руският му колега Владимир Путин обсъдиха сътрудничеството между двете страни в телефонен разговор, провел се в понеделник вечер.

По темата

Разговорът е продължил 20 минути и е бил по инициатива на българския държавен глава, съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

Във връзка с наближаващата годишнина от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България, Радев е поканил Владимир Путин да направи официално посещение в страната ни през 2018 г. 

"Путин благодари за поканата и я прие, като точната дата на визитата предстои да бъде уточнена. Руският президент благодари на президента Радев за приноса му за развитието на двустранните отношения", съобщиха още от прессекретариата на държавния глава и уточниха:

По инициатива на руския президент беше направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, и беше изразено общо желание за тяхното последващо развитие и задълбочаване без да бъдат политизирани и на основата на взаимна изгода.

"По време на срещата бе потвърден взаимният интерес към развитието на руско-българските отношения в различни сфери, включително и енергетиката", отбелязват и  от пресслужбата на Кремъл, цитирани от БГНЕС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.