Участниците в Dance Arena правят уъркшоп по фристайл по време на събитието този уикенд

Участниците от първото танцово уеб риалити в България, Dance Arena, ще накарат София да "затанцува" тази събота по време на летния градски фестивал "София диша". Те ще направят специален уъркшоп по фрийстайл танци за жителите и гостите на София в спортната зона на фестивала.

Всеки, който иска да се включи в танцовата демонстрация, може да се присъедини към групата на Dance Arena, тази събота след 18:30 часа, в спортната зона в пространството около площада "Св. Александър Невски". Изпълнителите ще покажат уникална фрийстал демонстрация, а след това всеки ще може сам да опита този вид танц заедно с танцьорите от Dance Arena. Какви са тайните на доброто фристайл изпълнение, какви правила трябва да следваме и откъде танцьорите черпят вдъхновение, ще разберем тази събота по време на "София диша".

Танцовото уеб риалити Dance Arena, от продуцентите 7Talents, ни пренася в живота на някои от най-добрите танцови изпълнители у нас. В продължение на няколко седмици потребителите във Vbox7.com и социалните мрежи ще станат свидетели на онлайн танцова битка, която ще ни покаже всичко, което се случва в живота на професионалните танцьори и често остава скрито за публиката.

Танцьорите ще работят със свои ментори, които ще ги напътстват по време на цялото шоу. Техните ментори са танцьорите Марион Дърова от Derida Dance Center и Виктория Димитрова – Goldy от студио VS Dance. Те ще разпределят танцьорите в два отбора, а всяка седмица гост-ментори ще дават задачи на двата отбора, които ще се борят за титлата "най-добро dance crew". Днес в най-новия епизод от поредицата ще станат ясни и всички участници, които Марион и Goldy са избрали за своите отбори. Епизодът може да гледате в 16:00 часа във Vbox7.com.

Следете Dance Arena всeки понеделник и четвъртък първо във Vbox7.com. Още новини за танцовото уеб риалити може да откриете и във Facebook.

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда за осма поредна година. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата. Цялата програма на събитието може да намерите тук - http://sofiadisha.com/