Никоя идея не е прекалено луда, за да се превърне в реалност. И този човек смята да го докаже

Български състезател по ски крос е готов на всичко, за да сбъдне мечтата си и да участва на Зимната Олимпиада догодина, дори да напише песен за този, който подкрепи каузата му.

По темата

Никоя идея не е прекалено луда, за да се превърне в реалност. И този човек смята да го докаже. Мечтата му е да стане първият български състезател в дисциплината ски крос на олимпийски игри. Без особена помощ от държавата, но с помощ от хората, Никола Чонгаров-Чонги успя да събере средства за първия сезон на подготовката си.

Срещу подкрепа, Чонги може да ти напише песен. И подготовката започва. Но за да пести средства, Чонги се отказва от треньор. Компания му прави само верният му автомобил.

„Тръгнах сам с колата за Швеция. Изминах 2600 километра нагоре абсолютно сам. Главно се подготвях сам през първите месеци. На първото състезание ме счупиха от бой, докато се усетя нещата как се случват”, разказва Чонги.

Но след всяко падане, идва време за победа. Следват успехи по пистите на Франция и Швеция. Това печели на Чонги квота за Световната купа през следващия сезон, което му дава реален шанс да се класира за Олимпиадата.

Затова ски федерацията решава да осигури половината от средствата за подготовка през следващия сезон. А за останалата половина Чонги отново разчита на нашата подкрепа.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.