Министърът на отбраната даде интервю за NOVA

"Аз искам да разсрочим плащанията за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години". Това заяви пред  NOVA министърът на отбраната Красимир Каракачанов.  

По темата

„Някои от нашите съюзници в НАТО – Чехия и Унгария, притежават изтребители „Грипен”, подчерта Каракачанов.

„И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – „Грипен”, а трети  - „Юрофайтър". Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни той. 

„Според мен разговорът още не е започнал. Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той. 

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести.

„В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, цигани, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

„Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: „Законът трябва да е еднакъв за всички”

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.