От флота призовават вицепремиера да се срещне със семействата на моряците

Остри упреци към вицепремиера Валери Симеонов от „Българския морски флот”.

Според официалната позиция на флота, думите на Симеонов са „некомпетентни, неадекватни и уронват престижа на дружеството”.

По темата

В становището е записано още, че купувачът и „Българският морски флот” нямат неизпълнен ангажимент към държавата и приватизационната агенция, напротив, залагали на далновидна и професионална търговска политика.

От флота призовават вицепремиера да се срещне със семействата на моряците, ако му остане време между обиколките на Слънчев бряг.

Симеонов получи и още една покана от дружеството, собственост на Кирил Домусчиев - в петък да присъства на приемането във флота на 42-хиляди тонен кораб за 34 милиона лева и там да изложи визията си за търговското корабоплаване.

Междувременно, държавата осигури 2.4 млн. лева, с които ще се обжалва решението на арбитражния съд. С него държавата се ангажираше да промени условията на договора с „Български морски флот”. Документът, според Симеонов, ощетявал страната и заради това настоя решението да се обжалва. Ден по-късно държавата намери парите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.