Само в румънския окръг Тулча не са регистрирани заразени

Над 150 нови случая на морбили са докладвани през изминалата седмица в Румъния, съобщиха здравните власти на страната, цитирани от ТАСС и БГНЕС.

Общият брой на заболелите от началото на епидемията започна в страната през септември миналата година е достигнал 7647, сочат данните на Националния център за наблюдение и контрол на заразните заболявания.

По темата

Само в един румънски окръг - Тулча – не са регистрирани заразени. Повечето случаи са в западните райони на Тимиш и Караш-Северин.

Най-засегнатата част от населението са кърмачетата и децата под 9-годишна възраст, които не са били ваксинирани. От началото на епидемията в северната ни съседка от морбили починаха 31 души, никой от които не е бил ваксиниран.

Представител на Министерството на здравеопазването съобщи, че епидемията е под контрол. Следващата седмица ще бъдат доставени над 570 хиляди дози от ваксина ROR - почти 200 хиляди дози повече спрямо предишни години.

Лекарите твърдят, че единственият начин да се предотврати морбили е имунизацията, но голяма част от населението в Румъния отказва да се ваксинира. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.