Появи се и снимка на подпалената от привърженици на „Хайдук” българска кола

Феновете на „Левски”, които бяха арестувани в хърватския град Задар, демонстрираха отлично настроение като качиха в социалните мрежи селфи от полицейското управление.

Те бяха задържани след спречкване с привърженици на „Хайдук” (Сплит) – съперникът на „сините” в днешния двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа.Българите бяха отведени в полицията, за да дадат писмени обяснения за случилото се.

Трима от участвалите в сбиването наши сънародници са откарани в болница с леки наранявания. Единият е със счупена ръка, съобщават от МВнР. Оказана им е медицинска помощ и са изписани от болничното заведение.

След сбиването между агитките колата на един от българите беше опожарена. Във Facebook се появи снимка и на сериозно обгорелия автомобил.

Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че „подпалването на автомобила се третира като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван”, съобщават още от МВнР.

По темата

От „Левски” пък съобщиха важна информация за българските фенове в Сплит, които ще присъстват на двубоя с „Хайук”. 

"ПФК „Левски” получи потвърждение от местните власти в Хърватия относно придвижването на привържениците преди мача с „Хайдук” днес. Органите на реда ще посрещат и ескортират всички автомобили с български фенове до стадиона преди предстоящия двубой. Ескортът ще започне още преди навлизането в населеното място. На стадиона до сектора за „сините“ привърженици е осигурен безплатен охраняем паркинг. Местните власти ще осигурят пълно съдействие по придвижването в региона и ще насочват автомобилите към спортното съоръжение", информират от клуба.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.