45-годишният Шон Спайсър си тръгва заради несъгласието си с назначението на Антъни Скарамучи

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните гласове на правителството - подаде оставка, след като президентът Доналд Тръмп назначи за директор на комуникациите на Белия дом финансиста от Уолстрийт Антъни Скарамучи, съобщава БТА.

Самият Спайсър съобщи в Twitter, че ще продължи да работи на този пост до август. Той написа, че за него е било чест и привилегия да работи за президента на САЩ Доналд Тръмп и за своята страна.

Спорните решения на Тръмп предизвикаха дипломатически раздор

По темата

Шон Спайсър беше много популярен сред журналистите в САЩ, които често му се подиграваха. Спайсър се прочу още в самото начало на работата си, когато преувеличи броя на хората, дошли на встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. Пресконференциите му бяха осмивани от комедийните програми в съединените щати и постепенно Спайсър започна да се появява по-рядко пред камери.

Американски медии съобщават, че 45-годишният Спайсър е подал оставка, защото бил твърдо несъгласен с назначението на Скарамучи. 53-годишният Скарамучи ръководи инвестиционна фирма и ще замени Майкъл Дубке, който подаде оставка на 18 май. Дубке посочи лични причини за оттеглянето си. Досега Спайсър временно изпълняваше длъжността му. 

Спайсър каза в кратък разговор по телефона с Асошиейтед прес, че ще е добре Скарамучи да организира на чисто дейността си. "Всичко ще е чудесно, той е човек на място". ДПА напомня, че Скарамучи е изявен поддръжник на Тръмп с малък политически опит. 

Тръмп обмисля да започне уволнения в PR отдела си

Мястото на Спайсър ще заеме Сара Сандърс, която изпълняваше повечето задължения на говорителя през последните седмици, а пресконференциите напоследък не се предаваха на живо. Последният брифинг в Белия дом с включени камери бе на 29 юни.

Белият дом с няколко версии за уволнението на шефа на ФБР

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.