Семейство пострада при инцидент край пътя близо до прохода Петрохан

Дървета паднаха и буквално помляха кола в района на Петрохан. Пътниците - възрастно семейство, пострадаха. 75-годишен мъж е настанен в болница. Единият му крак е с тежка фрактура, а другият може да бъде ампутиран. Най-вероятно те ще търсят правата си в съда. 

По темата

Николай от Монтана вече трети ден се бори за живота си в монтанската болница. Близките на мъжа питат кой е виновен и защо падналото дърво не е било отстранено навреме.

От АПИ обясняват, че при първоначалния оглед на мястото е установено, че дънерът на падналото дърво е бил на повече от 20 м разстояние от пътя и не е тяхна отговорност, а на горския фонд.

От местното горско стопанство от своя страна заявиха, че решението за премахване на опасни дървета може да бъде взето от шест институции, сред които и лицата, които стопанисват инфраструктурния обект. В този случай от АПИ, която стопанисва пътищата в страната.

Докато институциите си прехвърлят вината за дървото, 75-годишният Николай ще бъде спешно транспортиран до София, за да се опитат лекарите да спасят крака му от ампутация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.