Какво се случва с най-младите спортни пенсионерки у нас?

Преди година 5 златни момичета покориха последния си връх в спорта. Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика, воден от Ина Ананиева, приключиха звездната си кариера с олимпийски медал в Рио де Жанейро. Къде са те сега и какво се случва с момичетата, които се превърнаха в най-младите пенсионерки у нас, след като сложиха край на спортната си кариера?

ТЕ УСПЯХА! Бронзов медал от Олимпиадата за "златните момичета" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Аз съм в спорта. В момента съм в спортен клуб „Илиана” с председател Ина Ананиева и се занимавам с малки гимнастички. Щастлива съм, но честно казано се уморявам много повече, отколкото преди. Психическата умора е голяма и това да си постоянно в залата. Толкова много деца ми минават през ръцете и на всяко едно трябва да обърна внимание, да го мотивирам да тренира с желание. А това малко повече изтощава”, заяви в студиото на „Здравей, България” Любомира Казанова, бивш състезател по художествена гимнастика.

С какво ще запомним Олимпиадата в Рио? (ВИДЕО)

Една от бившите гимнастички замести спорта с работа в сферата на красотата.

„Намерих си доста интересен начин за почивка. Излязох от сферата на спорта и влязох в сферата на красотата. С момичето, с което работим заедно, аз първоначално й бях клиент. Тя е маникюристка и в процеса на работа, докато аз ходех в салона и я гледах как тя работи, започнах да се интересувам от тези неща. В момента двете отваряме салон за красота. Аз се занимавам с документалната част – подготовката на документи, на помещението”, заяви Ренета Камберова, бивш състезател по художествена гимнастика.

РИО 2016: България си тръгна с един сребърен и два бронзови медала

Ренета Камберова получава и още едно предложение за работа. То засега остава в тайна, но към 15-и септември ще бъде официално обявено за какво става въпрос. Ето какво издаде тя за зрителите на „Здравей, България”.

ОТНОВО У ДОМА: Грандиозно посрещане на "златните момичета" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Получих предложение от кмета на Пазарджик за една конкретна работа, която ще бъде обявена официално след средата на септември. Става въпрос за изключително активна работа, свързана с всички видове спортове. Смятам, че това ще бъде изключително интересно”, сподели Ренета Камберова, бивш състезател по художествена гимнастика. 

„ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА”: За 8 години - 81 медала

ЖИВОТЪТ СЛЕД СПОРТА: Какви са плановете на "златните момичета"?

Миролюба Бенатова представя: Гимнастички в пенсия

Вълненията на "златните момичета" преди бенефиса (ВИДЕО)

Уникално светлинно шоу на бенефиса на „златните момичета” (ВИДЕО+СНИМКИ)

БЕНЕФИС: Златните момичета излязоха за последна среща с публиката (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Златните момичета” бяха избрани за „Отбор на годината” (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЖИВОТ СЛЕД СПОРТА: Новото начало за „златните момичета”

ЕРАТА НА „ЗЛАТНИТЕ МОМИЧЕТА”: Как се създават поколения шампиони?

Невяна Владинова: Усещаме любовта на хората

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.