Той бил открит на около 14 мили северно от Констанца

Риболовен траулер, на борда на който се намирали 87 мигранти, е задържан днес от граничната полиция край румънския бряг на Черно море, информират ТАСС и БГНЕС, позовавайки се на румънската брегова охрана. 

Румъния ще приеме 1942 бежанци от Близкия изток

Според информацията подозрителният танкер, плаващ към румънския бряг, е бил открит с помощта на Интегрираната система за наблюдение на Черно море (SCOMAR) на около 14 мили от пристанище Мидия (северно от Констанца), извън пределите на териториалните води. 

Еврокомисията няма да поеме разходите за граничната стена в Унгария

Корабът не отговарял на сигналите на граничната полиция и не спрял за проверка, продължавайки пътя си. Катери на бреговата охрана го спрели край пристанище Мидия. Общо 87 човека – 48 мъже, 16 жени и 23 деца – са предадени на правоохранителните органи. 

Мигранти създадоха временен лагер в парк в центъра на Брюксел (ВИДЕО)

По данни на граничната полиция на Румъния за първите шест месеца на годината в румънски териториални води са задължани 1437 чужденци, опитващи да влязат незаконно в страната или три пъти повече от същия период на м.г. На 11 август е бил задържан съд с 69 нелегални мигранти, а на 20 август още един със 70. 

Според анализатори има опасност Румъния и Черно море да станат нов главен маршрут за мигрантите към Европа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.