По-малко от година след сформирането си ансамбълът ни се представи блестящо

"Златните момичета" се прибират на родна земя с два медала - сребро и бронз, в дебютното участие на Световно първенство по художествена гимнастика в Пезаро, Италия.  

СНИМКИ ОТ СВЕТОВНОТО ВИЖТЕ ТУК

ВТОРИ В СВЕТА: Гимнастичките ни грабнаха среброто в многобоя (ВИДЕО) 

По-малко от година след сформирането си ансамбълът се представи блестящо и отвоюваха второ място в многобоя и трето на съчетанието с топка и въжета.

Ансамбълът ни - с бронз на три топки и две въжета от Световното в Италия

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс изиграха в неделя солидно съчетанието си с топка и въже и заслужено бяха оценени високо от съдиите с резултат от 18.600.

Весела Димитрова: Гимнастичките ни горяха от желание да излязат на килима

Златните медали бяха за ансамбъла на Русия с 18.900, а на второ място завърши съставът на Япония с оценка от 18.650.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика - четвърти на 5 обръча на Световното в Италия

В многобоя гимнастичките ни бяха победени от Русия. Рускините изиграха стабилно и двете си съчетания и със сбор от 37.700 точки изпревариха нашите момичета в крайното класиране. Трети в многобоя се класира отборът на Япония с 36.650 точки, а след него останаха италианките, беларускините и украинките.

Индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева също се представиха много добре. Владинова спечели бронзов медал във финала на топка още в първия ден на шампионата на планетата и завърши четвърта на финала на бухалки. И тя, и Катрин се класираха сред първите 10 в многобоя. 

 „Много сме щастливи от спечеления медал на Невяна, защото от много отдавна в индивидуалното България не е печелила медал. Много съм доволна от представянето на момичетата и въпреки че в многобоя се очакваше малко повече, смятам, че се справихме добре. Имахме възможност за медал и в многобоя, но се допуснаха грешки, а конкуренцията показа силна игра”, коментира пред NOVA  Бранимира Маркова, треньорът на Невяна Владинова и Катрин Тасева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.