Отговор - в рубриката "Георги Георгиев на твоя страна"

Репортерът на NOVA Георги Георгиев проверки кое ще ни излезе по-изгодно - ако си купим готова зимнина от магазина, или ако си я произведем сами. 

Ако се сравнят цените на едро на основните продукти, необходими за производството на туршия, ще се види, че са поскъпнали оцетът, чушките, морковите и краставиците. По-евтини тази година са доматите, зелето и тиквичките.

Така сметките показват, че основните продукти за приготвянето на зимнината тази година ще ни струват около 1,60 лева по-малко в сравнение с миналата година.

Ако нямаме собствена градина и ни се налага да купим продукти от пазара, буркан кисели краставички ще ни струва около 2.40 лева, а буркан мариновани чушки – между 3 и 4 лева.

По-евтино се оказва, ако заредим не от производителите, а от големите хранителни вериги. Тъй като в момента освен чушкопек на промоция, е намалено всичко, което ни трябва за хубава зимнина. За сравнение бурканът туршия, произведен с продукти от тези магазини, е поне с 20% по-евтин.

Още от рубриката "На твоя страна":

Как да търсим правата си при дублиране на места в самолета? 

Защо ядем все повече плодове и зеленчуци от Гърция

Истински или фалшиви са намаленията по магазините

Очакваме и Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.