Опасността остава

Окото на урагана „Ирма” достигна сушата на Флорида и се движи на север по западните брегове на американския щат.

Ураганът „Ирма" в Куба (ГАЛЕРИЯ)

Стихията вече отслабна до втора категория по петстепенната скала, но продължава да е изключително опасно с ветрове от 175 км/ч.

„Ирма” удари САЩ и взе жертви - (ГАЛЕРИЯ)

Най-малко 28 души загинаха по пътя на „Ирма” през Карибите, 3-ма от тях са във Флорида.

Какви щети нанесе „Ирма" в Пуерто Рико и Доменикана - (ГАЛЕРИЯ)

Президентът Доналд Тръмп обяви цялата територия на щата за зона на най-голямо природно бедствие. Близо 3 милиона и половина домакинства са без ток, а части от Маями са под водата.

Специалният пратеник на NOVA в Маями Ясен Дараков показа улиците в центъра на града, които приличат на реки. А за последните 4-5 часа нивото на водата не спада. Засегнати са 36 000 домакинства. 

Ирма" приближава Флорида (ГАЛЕРИЯ)

Ураганът „Ирма“ отслабна до буря от първа категория. В момента природното явление се намира на около 40 км от град Тампа. Максималната сила на ветровете отслабнаха до 136 км/ч около 2 часа местно време (9 часа българско време). „Ирма“ продължава да е тропическа буря, като се очаква по-късно днес да се придвижи към щата Джорджия.

На територията на по-голяма част от полуостровната част на Флорида в сила остават и предупрежденията за опасност във връзка с природното бедствие. В навечерието на урагана над 6 млн. души трябваше да бъдат евакуирани от щата. 

 

Повече гледайте във видеата

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.