Тийнейджър вече получи 30-дневна присъда по подобни обвинения

Момиченце е заплашено от съдебно преследване, защото е изпратило свои полуголи снимки на предполагаем педофил, пише британското издание The Times. Обвинението - разпространяване на детска порнография.

12-годишното дете от Великобритания си е писало с мъж в Instagram, който го е накарал да му прати поредица от снимки. На тях детето е голо до кръста. Потребителското име на непознатия се е състояло от емоджи сърце и емблемата на футболния отбор „Челси”.  

Когато видяла съдържанието на разговорите им, майката на момичето незабавно се обадила на полицията. А детето било привикано на разпит в полицията заради снимките със смущаващо съдържание, които е изпратило.

„Тя е жертвата. Тя е била принудена да ги изпрати. Там някъде има педофил, а те говорят за повдигане на обвинения срещу малко момиче. Ако това се случи, то ще откаже други родители да подават сигнали за сексуален тормоз”, убедена е майката на момиченцето. 

Това не е първият куриозен случай, свързан със законодателството за детската порнография. Преди дни 17-годишен тийнейджър от САЩ беше осъден, след като пратил свои изцяло голи снимки на 22-годишна жена през 2013-а година. Toй преследвал момичето от известно време и в крайна сметка то се оплакало в полицията. Решението е на Върховния съд във Вашингтон. А Ерик Грей е осъден на 30 дни тъмничен режим и 150 часа общественополезен труд. 

Редактор: Гергана Тенева

Осъдиха 101-годишен педофил във Великобритания

КАПАНИ В МРЕЖАТА: Баща измисли начин да предпази децата си в интернет

52-годишен мъж - в ареста заради блудство с малолетни

В Несебър арестуваха английски турист за блудство с дете

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.