Той надви Дамир Джумхур с 6-1, 3-6, 6-3 на старта на надпреварата в Пекин

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Пекин, след като победи Дамир Джумхур с 6-1, 3-6, 6-3 на старта на надпреварата, информира БГНЕС.

Григор Димитров с приз за най-стилен тоалет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Босненецът се намираше в отлична форма, след като преди две седмици спечели първата си титла от Тура в Санкт Петербург, а преди няколко дни записа успех и над световния номер 4 Александър Зверев в Шънчжън. Той обаче започне зле днешната среща, а играта на Димитров вървеше отлично и българският тенисист даде само един гейм на съперника си в първия сет. 

Гришо: В края на годината всичко може да се случи

Джумхур се разигра във втората част и стабилизира много сервиса си, като не даде нито една възможност за пробив на Гришо, а от своя страна реализира един и по този начин прати мача в решаващ сет. Той бе доста оспорван, като Димитров трябваше да отразява две възможности за пробив още в първия гейм, а скоро след това още три. Постепенно хасковлията наложи волята си и успя да пробие в осмия гейм, след което затвори мача на собствен сервис след час и 53 минути игра. 

Григор Димитров е осма ракета в света

По този начин Димитров стартира успешно участието си в Пекин, а в следващия кръг ще се изправи срещу аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. 

И ОЩЕ: 

Гришо - в класация за големите разочарования на US Open

Гришо изненадващо се прибра в България, срещна се с президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.