"На каква позиция е и каква заплата получава", попита Цвета Караянчева

 ГЕРБ - с въпроси за съпруга на Корнелия Нинова. Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева през медиите реши да попита лидера на БСП къде работи съпругът й и дали е вярно, че работи в „Лукойл“.

Делян Добрев депозира оставката си в парламента

„На каква позиция е? Каква заплата получава? В конфликт на интереси ли е Корнелия Нинова?“, попита Караянчева.  Тя настоява да знае дали „Лукойл“ е спонсорирала кампания на Корнелия Нинова и на БСП, съобщава Агенция "Фокус". 

По-рано днес от БСП показаха схема, която според тях доказва нова порция роднински и партийни връзки при назначенията, правени от ГЕРБ, но този път в държавното предприятие „Булгартрансгаз”. 

В отговор на обвиненията депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви: "благодарение на съпругата ми „Булгартрансгаз“ спечели над 5-6 проекта към Европейската комисия за модернизацията на нашата газопреносна мрежа".

Ненков посочи, че му е отнело много време да се докаже и да излезе от орбитата на подценяване, заради това, че майка му или баща му са на определена позиция. „Много се гордея с тях. Това са хора, достойни, които са минали по цялата йерархична стълбица на институциите, където са работили“, обясни Ненков. По отношение на своята съпруга Пламена Ненкова, депутатът заяви, че тя е един изключителен професионалист.

„Специализирала е в Англия със стипендия. Специализирала е в Унгария по покана на Унгарската академия на науките. Специализирала е в САЩ по покана на Държавен департамент именно в сферата, в която тя се занимава цял живот. Започва в сектор „Енергетика“, не защото Георги Гегов е бил нейн кум“, поясни Ненков, цитиран от Агенция "Фокус". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.