Той заяви, че ВОЛЯ ще гласува "против" и двата законопроекта

"Мнението на ВОЛЯ е, че в момента сме свидетели на безпрецедентен и безплоден, ялов опит за създаване, от корумпираната политическа класа, на нов орган, с който да имитират противокорупционна дейност". Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки след края на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, информира БГНЕС.

Президентът свиква нов КСНС на 17-и октомври

„Затова нашето становище, като същото становище беше изказано и от Лозан Панов, е, че е абсолютно безсмислено създаването на нов орган от същите тези хора, които преди това са създали БОРКОР, КОМПИ, ДАНС и прокуратурата, и в момента казват, че тези институции работят много слабо. Обединихме се около това с г-н Панов, че няма логика следващият орган, който ще създадат тези хора, заради които България е най-корумпираната в Европа, да започне да работи“, каза още Веселин Марешки.

Нинова: КСНС се провали и не можа да свърши с решение

„Дадохме препоръки органите, които са създадени в момента да им се даде свобода, мотивация и да започнат да вършат по-активно дейността си. Ще бъде много странно как тези, които са виновни за ситуацията в България, сега ще искат да я оправят. Затова ние считаме, че новият орган е безсмислен и няма да подкрепим поредното губене на енергия за създаване на уж нещо ново и след 4 години същите тези хора ще отчитат, че този орган не работи и ще тръгнем да създаваме някой друг“, посочи лидерът на ВОЛЯ.

Марешки каза, че ВОЛЯ ще гласува "против" и двата законопроекта.

Не на последно място лидерът на партията заяви, че председателят на органа трябва да се назначава от президента, тъй като Румен Радев досега не е участвал във властта. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.