Той беше уволнен от ръководството на студиото, на което е съосновател

Холивудските звезди Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица други американски актриси, обвиниха в сексуален тормоз известния продуцент Харви Уайнстийн.

Анджелина Джоли - винаги стилна и секси (ГАЛЕРИЯ)

Брад Пит разпространи интимни снимки на Анджелина (ГАЛЕРИЯ)

Полтроу споделя пред „Ню Йорк таймс“, че това е станало когато е била на 22 години. Харви Уайнстийн й предложил роля във филма "Ема" по романа на Джейн Остин. Според актрисата, преди началото на снимките, продуцентът я повикал в хотелската си стая. По време на срещата той й предложил да влезе в спалнята, за да я масажира. Тя отхвърлила предложението му, а по-късно с него разговарял за случая актьорът Брад Пит, с когото Полтроу се срещала по това време.

15 любопитни факта за холивудски мегапродукции (ГАЛЕРИЯ)

Уайнстийн я предупредил да не разгласява случилото се. "Мислех, че ще ме уволни", спомня си актрисата.

Звездни двойки, хванати в момент на интимност (ГАЛЕРИЯ)

Джоли съобщи, че е била тормозена от продуцента в края на 90-те години на миналия век. "Имах изключително негативен опит с Харви Уайнстийн в моята младост, затова реших никога да не работя с него и да предупреждавам другите", казва актрисата. Джоли отбелязва, че също отхвърлила тогава предложенията на продуцента. Тя подчертава, че "поведението му към жените е неприемливо".

Големите звезди от шоубизнеса - преди и сега

Звезди, които днес са неразпознаваеми (ГАЛЕРИЯ)

Миналата седмица изданието публикува материал, след журналистическо разследване, в което се посочва, че в течение на около 30 години Уейнстейн е оказвал сексуален тормоз на служителки на компанията, в която е работил. Продуцентът търсел интимна близост с тях в замяна на съдействие в кариерното им развитие. Тази седмица стана ясно, че три жени обвиняват Уайнстийн в изнасилване.

Из семейните албуми на най-големите звезди в света (ГАЛЕРИЯ)

СЛЕД СЛАВАТА: 20 звезди, които днес имат обикновени професии (ГАЛЕРИЯ)

ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА: Световните секссимволи – (ГАЛЕРИЯ ПРЕДИ И СЕГА)

Харви Уайнстийн е сред най-успешните продуценти в Холивуд. Първите му големи успехи идват, когато заедно с брат си стават основатели на "Мирамакс филмс". Студиото продуцира касови и награждавани филми като "Влюбеният Шекспир", "Криминале", "Спасяването на Редник Райън" и други. Двамата братя продават "Мирамакс" на "Дисни" през 1993 г., а през 2005 г. основават "Уейнстейн къмпани". Следват нови успехи със заглавия като "Речта на краля", "Джанго без окови" и други.

Героините от сериали, които промениха жените по света (СНИМКИ)

Преди две дни Харви Уайнстийн беше уволнен от ръководството на студиото, на което е съосновател, заради сексуален тормоз на работното място. Бордът на директорите на компанията посочва, че решението е взето "в светлината на нова информация, постъпила в последните няколко дни". 

11 звезди с генетични мутации, които ще ви изненадат (ГАЛЕРИЯ)

40 кадъра от миналото, които ще ви впечатлят (ГАЛЕРИЯ)

Актьорите от "Женени с деца" ПРЕДИ И СЕГА (СНИМКИ)

12 звездни двойки, които не робуват на стереотипите (ГАЛЕРИЯ)

Колко високи са звездите? (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.